Atopik Dermatit Önleme Yolları

İletişim
Atopik Dermatit Önleme Yolları

Atopik Dermatit, alerjik egzama olarak karşımıza çıkan bir cilt sorunudur. Bebeklerde görünen egzama türleri hakkında daha fazla bilgi için Bebeklerde Egzaman Çeşitleri ve Belirtileri yazımıza göz atabilirsiniz.

Atopik dermatit birçok nedeni olabilir fakat bu yazımızda sizlere Atopik Dermatit Önleme Yolları ve Tedavi Yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz. Bebeklerde en sık rastlanana bu egzama türünün görülmesini engellemek ve tedavisi için nedenlerini bilmek son derece önemlidir. Doktorunuza danışmadan önce,  Atopik (Egzema) dermatit nedenlerini öğrenmek için “Atopik Dermatit Nedenleri”  yazımıza göz atabilirsiniz.

Atopik Dermatit Önleme Yolları ve Tedavisi

Atopik dermatit, nedenlerini öğrendikten sonra önlenmesi ve tedavi edilmesi daha kolay olan bir hastalıktır. Çoğu zaman bebeklik dönemi boyunca bu rahatsızlık devam etse de sonrasında egzama etkileri bebeklerde görülmemektedir.

Atopik dermatit önleme yolları başında,  bebeğinize katı gıdaya geçtikten hemen sonrasında gıda alerji testi yaptırmanız son derece uygun olacaktır. Gıdalardan kaynaklı bir alerji durumu varsa da tedavisi sırasında bu gıdalardan uzak tutarak, doktor kontrolünde egzamanın tekrarlamasını önleyebilirsiniz.

Atopetik dermatit önleme yollarının başında sıklıkla banyo yaptırmak gelmektedir. Bebeğinizin egzama olmasını önlemek ve tedavi aşaması sırasında da banyo yaptırmak son derece önemlidir.  Egzema nedeniyle kızanlıkların azalması ve döküntülerin temizlenmesi açısından bebeğinizi banyo yaptırırken “Bebek Banyosunda Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımıza göz atabilirsiniz. Minidolin Minidolin Saç/Vücut Şampuanı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bebeklerde egzamanın neden olduğu kaşınan yerlerin kaşınması sonrasında kanayarak açık yara haline gelmesi enfeksiyon riskini de arttırabilir. Bu nedenle de bebeğinizi rahatlatabilmek için sık sık banyo yaptırmanız son derece önemlidir. Bebeğinizi banyo yaptırırken kullanabileceğiniz ürünlerin özellikleri için “Bebek Şampuanları ve Özellikleri” yazımıza veya  “Minidolin Çocuk / Bebek Saç ve Vücut Şampuanı” ürününü incelemenizi öneririz.

Bebeklerde egzamayı önlemek ve tedavi sırasında da kaşınmayı önleyici ve nemlendirici kremler veya losyonlarda son derece önemlidir. Doktorunuzun önereceği ürünü tercih edebileceğiniz gibi bütün eczanelerde bulabileceğiniz, Ekosert sertifikalı, nemlendirici ve iyileştirici özelliği yüksek, bebekler ve çocuklar için özel olarak formüle edilmiş “Minidolin Nemlendirici Vücut Losyonu” tercih edebilirsiniz.

Yazıyı Paylaş