Bebek Kafasında Kepek

İletişim
Bebek Kafasında Kepek

Aslında bebek kafasında kepek olgusuna pek sık rastlanmaz. Daha ziyade bebeklerde konak daha sık görülür. Bu nedenle de bebeklerde konak temizliği önem kazanır. Biz başlığımızdaki özneye dönelim.
Bu yazı ile bebeklerde görülen saç problemleri nasıl giderilir konusuna da bir nebze yanıt verilmektedir. Bebek, anne karnında aldığı fazla hormonlar nedeniyle özellikle yeni doğan günlerinde kafasında kepek/konak oluşabilir. Yene doğan süreci doğumdan itibaren ilk 28 gündür. Kepek/konak daha sonra da oluşabilir ya da devam edebilir. Üzülmeye çekinmeye hiç gerek yoktur.

Önce neler yapmamanız gerektiğinden başlamak istiyorum. Bebeğinizin başını sert bir fırça ile fırçalamayın, zaten saçı az olan yavrucuğa tarakla müdahale etmeyin. En önemlisi doktorunuz ve eczacınız size vermiş olsa dahi, içeriğinde salisilik asit ya da asit salisilik diye adlandırılan şampuanları asla kullanmayın. Zira salisilik asit hem gözleri yakar hem de bir kimyasal olarak emilip, kana karışır.

Artık gelişen bilim dünyamızda kimyasallardan ziyade bitkisel ürünler kullanılmaya başlanmıştır. Zaten ilacın da aslı bitkilerdir. İlk çağlarda bitkilerle tedavi olan insanlar, zaman içinde bitkisel ilaçları kullanırken daha sonra yapay ve sentetik olan kimyasallara kaymışlardır. Bunun nedeni bitkisel ilaç hazırlamanın günümüzde zorluğu ve pahalı oluşudur. O nedenle bolca ve hızla üretilebilen sentetik kimyasallar, ilaçlarımızı oluşturmuşlardır. Ancak, uzunca bir süre sonra bunun yan etkileri ortaya çıktıkça da, tekrar bitkilere dönüş başlamıştır.

Bu noktada Hodan Tohumu Yağı devreye girer. Ülkemizde ve diğer ülkelerde yetişen bu bitkinin latince adı “Borago Officinallis” tir. Karadeniz yöremizde “Yıldız Çiçeği ya da Kaldirik Otu” isimleriyle de bilinirler. Yaprakları ıspanak gibi yenilebilen bu bitkinin tohumundan çıkan yağ, bebek kafasında kepek sorununa iyi geldiği gibi, yine bebeklerde Atopik dermatit olgularında da bitkisel yardımcılarınızdır.

İşte bu noktada Minidolin Bebe&Çocuk şampuanı ile Minidolin Bebek&Çocuk Losyonu devreye girer. Bu ürünlerin ana etken maddesi Hodan tohumu yağıdır. HODAN TOHUMU YAĞI (Borago officinalis) (Yıldız çiçeği ya da Kaldirik otu) tohumundan elde edilen bu etkili bitkisel yağı içeren Minidolin’lerin eş değerlisi yoktur. Bu ürünler her yaşta kullanılabilir ve alanlarında çok etkilidirler. Hodan tohumu yağı bebeklerin başlarındaki konak ile vücutlarında kuru cilt nedeniyle oluşan yangı veya kızarıklıkları önlemede çok etkilidir. Bu iddianın bilimsel kanıtları da vardır.

Her şeyi yabancılardan beklemeyelim, biz de üretelim.

Yazıyı Paylaş