Bebek Kepek Şampuanı

İletişim
Bebek Kepek Şampuanı

Bebeklerin kafasındaki kepekler nasıl geçer, sorusuna yanıt verebilmek için, kepek konusunu iyi incelemek gerekir. Sağlığımızı ilgilendiren her konuda  bilgili (!), her şeyi bilen (!) ve para ile blog makalesi yazanlara bakılırsa, yandık demektir.

Minidolin Bebek&Çocuk Şampuanı ve Minidolin Bebek&Çocuk Losyonu üretip piyasaya çıkınca, internette bu alanda yer alan bilgileri inceledik. Ortada müthiş bir bilgi kirliliği olduğunu fark ettik. Anne-Çocuk-Bebek her ne adla olursa olsun bazı sitelerdeki yazılanları okuyan çocuk doktorları, danışmanımız olarak hayretlerini ifade ettiler. Bu nedenle biz doğruları söylemeye ve yazmaya karar verdik, zaten öyle yapmıştık 36 yıldan beri. 36 yıl dedik, çünkü biz bu kadar yıl insan saçı ve derisi için yararlı üretimler yapan deneyimli bir yerli firmayız. Dermadolin sitemizi lütfen inceleyin, bir cildiye doktoru tanıyorsanız, firmamızı sorun. İşte bu güven ve deneyime güvenerek bebek ürünlerini ürettik.

Bir bebek kepek şampuanı kesinlikle SLES (Sodyum Lauril Eter Sülfat), SLS (Sodyum Lauril Sülfat), Sabun, Boyar Madde, Fenoksietanol ve Paraben içirmemelidir. Bu durum, bebek&çocuk cildine temas ettirilecek bir ürün için olmazsa olmaz ön şarttır.

Bunların yanı sıra bir bebek kepek şampuanı, kepekleri soymak için, yetişkin şampuanlarında kullanılan kimyasal maddeleri asla içermemelidir. Örneğin salisilik asit iyi bir kepek soyucudur. Ama bebeğin kafa derisini ve vücudunu tahriş eder. Bununla da kalmaz gözlerini yakar. Bu durum elbette ki istenmeyen bir sonuçtur.

Minidolin bebek kepek şampuanı içeriğinde bitkisel bir tohum yağı ile bildiğimiz balın özütü bulunur. Hodan Tohumu Yağı, Latince adıyla Borago Officinalis, ülkemizin daha ziyade Karadeniz dağlarında yetişen bir bitki olan Yıldız Çiçeği ya da Kaldirik Otu tohumunun yağıdır. % 100 bitkisel ve doğaldır. Bitki bilimini inceleyen farmakognozi alanında bu yağ için, egzama, kepek ve konaklar için bire bir sorun giderici ve önleyici olduğu belirtilmektedir. Ayrıca gözleri de yakmaz. Bebek&çocuğunuzun başında kepek ya da konak oluştuğu zaman çözüm için kullanabileceğiniz bir şampuandır.

Bal Özütü ise iyi bilindiği üzere doğada arılar tarafından üretilen baldan edilen bir ekstraktır. Minidolin sayfamızda yazılı olduğu üzere bal: ”Bal kozmetik ürünlerde deriyi nemli tutmada ve kuruluğun önlenmesinde kullanılmaktadır. Eski yıllardan beri bal ve sütün karıştırılarak cilde anti-aging, yani cildi gençleştirmek için kullanıldığı bilinmektedir.

Yazıyı Paylaş