İletişim
Bebek Masajı

Bebek Masajı, yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerinde rahatlaması ve kan dolaşımını hareketlerini düzenler ve gelişimine katkı sağladığından çok önemlidir. Fakat masajı doğru şekilde yapmak bu açıdan büyük önem taşımaktadır.

Bebek masajının doğru, uygun teknikle yapılarak bebeğin rahatlatılması ve düzenli yapılarak bebeğin büyüme, ve gelişimine olumlu katkı sağlanmasıdır.Birçok faydasının yanı sıra bebeğinizi, sizi ve eşinizi sakin bir ortam içerisinde tutarak birbirine bağlar.

Bu yazımızda bebek masajında dikkat etmeniz gerekenlere yer verirken, bölgesel olarak yapılan

  1. Yüz ve Kafa Masajı
  2. Kol ve Bacak Masajı
  3. Sırt ve Karın Masajı hakkında bilgi almak için Minidolin blog kategorimize göz atabilirsiniz.

Bebeğe masaj yapan kişi ile arasında bir bağ kurmasına da yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de doğru ortamda ve masaj için en iyi zamanı seçmek bu bağın kuvvetlenmesi açısından dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.

Bebek Masajı Ortamı Nasıl Olmalı

Bebek masajı yapacağınız ortamda en azından 10-15 dakika boyunca rahatsız edilmeyeceğiniz bir yer seçmeniz en doğrusu olacaktır.  Bebeklerin seslere duyarlı olduğu göz önünde bulundurulursa bebeğinizin sevdiği ve rahatlayacağı bir müzik açarak ortamı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Bebek masajı yapılacak ortamın sıcaklığı da son derece önemlidir. Bebeğinizin üşümemesi veya aşırı sıcaktan bunalmaması için sıcaklığın 23-24 derece olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Masaj sırasında bebeğinizi yatıracağınız yumuşak bir zemin hazırlayarak, bebeğinizin altını değiştirmeniz için bir alt bezi ve yedek bir havlu bulundurmanız da fayda var.

Bebek Masajına Başlamadan Öncesi

Bebek masajına başlamadan önce bebeğinizin altını değiştirmeniz, bebeğinizin kendisini rahat hissetmesi açısından iyi olacaktır.

Bebek masajına başlamadan önce ellerinizi dezenfekte etmenizi öneririz.

Bebeğinizin vücudunda ellerinizin hareket etmesine yetecek kadar Minidolin Bebek ve Çocuk Vücut Losyonu yanınıza almayı unutmayın.

Bebek Masajı Zamanları

Bebek masajı bebeğinizi banyo yaptırdıktan hemen sonrasında yapmanız en uygun zamanlardan birisidir.

Bebeğinizin altını temizledikten sonra tamamen çıplak olduğu durumlarda da ortamı hazırlayarak da masaj yapabilirsiniz.

Bebeğinizin gazı veya sancısı olduğu durumlarda veya uyuyamadığı zamanlarda da bebeğinize masaj yapmanız için uygun bir zamandır.

Yazıyı Paylaş