Bebek Şampuanı Nasıl Seçilmeli?

İletişim
Bebek Şampuanı Nasıl Seçilmeli?

Yeni anne olanlar için bebek sağlığı ve bakımı son derece önemli bir konu. Bu bağlamda doğru ve sağlıklı bir bebek şampuanı anneler için öncelikli başlıklardan biri. Bebek şampuanı, diğer kozmetik ürünlerin aksine bebeklerin hassasiyetlerine göre özel tasarlanmalı ve bebek için zararlı olacak kimyasallardan arındırılmış olmalıdır. Seçilecek olan şampuanın konak oluşumunu engelleyen, göz yakmayan, özel formüle edilmiş sabun ve alkali gibi kimyasalları içermemesi gerekmektedir. İşte bebek şampuanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

Bebek Şampuanı Göz Yakmayan İçeriğe Sahip Olmalı

Bebek şampuanı seçerken dikkat edilmesi gereken ilk başlıklardan biri, seçilecek olan şampuanın göz yakmayan bir formüle sahip olması olacaktır. Bebekler yıkanma esnasında suya karşı son derece duyarlı olduklarından, göz yakmayan şampuan kullanmak göz yakan sabunlu, salisilik asitli veya kepek soyucu olarak bitkisel içerik yerine kimyasal maddeler bulunan şampuanlar seçilmemelidir.  Bebeklerde şampuan kullanımı  önemlidir. Onları ürkütmeyecek dolayısıyla yıkanmaya karşı ön yargılı olmalarını engelleyecek gerçekten bitkisel olanlar seçilmelidir. Bu tür şampuanlarla bebeğinizi yıkarken göz yakmayan şampuan tercih etmek, yine aynı şekilde bebeklerin göz sağlığı için de diğer kozmetik ürünlere göre daha sağlıklıdır.

Konak Oluşumunu Engellemeli

Yeni anne olanların önemli bir önceliği, bebeklerde konak önleyici şampuan tercih etmek olmalı. Özelikle doğumdan sonra üçüncü aydan sonra ortaya çıkan konak oluşumu kafa derisinde pullanma ve dökülmelere neden olur. Her ne kadar bebeklerde sıklıkla görünen bir durum olsa da konak olgusunun son derece rahatsız edici olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu yüzden Minidolin Bebek&Çocuk Şampuanı gibi içeriğinde soyucu kimyasallar bulunmadan konak oluşumunu önleyen şampuanı tercih etmek bebeğinizin sağlığı açısından daha yararlı olacaktır. İçeriğindeki Hodan Tohumu Yağı ile Minidolin Bebek Şampuanı, bebeğinizin cildini besler ve konak oluşumunu etkili bir şekilde önler.

SLS ve SLES Gibi Kimyasalları İçermemeli

Tercih edilebilecek en iyi bebek şampuanı şüphesiz bebeğiniz için en iyi şekilde tasarlanmış olan şampuandır. SLS ve SLES gibi yıkayıcı kimyasallar şampuan, sabun gibi ürünlerde köpürtücü olarak kullanılmalarının yanı sıra bebekler için son derece zararlı kimyasallardır. Aşındırıcı ve tahriş edici etkisi olan bu kimyasallar son derece hassas olan bebek cildinde son derece zararlı sonuçlar verebilir. Bu doğrultuda tercih edeceğiniz bebek şampuanında kesinlikle SLS, SLES gibi kimyasalların olmamasına özen gösterin. Aynı şekilde tercih edeceğiniz üründe SLS, SLES benzeri kimyasalların olmaması bebeğinizde ortaya çıkacak kaşıntı, kızarıklık, isilik gibi cilt sorunlarının da önüne geçecektir.

Alerjen Parfüm ve Alkol Gibi Kimyasallardan Arındırılmış Olmalı

Bebeğinizin hassas cildi için zararlı olabilecek bir diğer etken klasik kozmetik ürünlerde ve şampuanlarda kullanılan alerjen parfümler ve alkol gibi kimyasallar olacaktır. Özellikle alkol oranı yoğun olan kozmetik ürünleri bilinçsizce kullanmak bebeğinizin narin cildini tahriş edebilir ve ciddi kızarıklara yol açabilir. Bu bağlamda tercih edeceğiniz sağlıklı bir cilt ve bebek bakımı için alkol ve alerjen parfüm içermeyen şampuanlar tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Organik ve Besleyici İçeriğe Sahip Olmalı

Organik bebek şampuanı, içeriği tamamen doğal olan ve yabancı madde içermeyecek şekilde üretilmiş şampuandır. Sağlıklı bir bebek bakımı için organik bebek şampuanları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Organik bebek şampuanları, besleyici içeriğiyle bebeğinizin hassas cildinin nem ihtiyacına yanıt verir. Cildin koruma bariyerlerini güçlendirir ve dışarıdan gelecek zararlı ultraviyole ışınlara karşı onu daha korunaklı hale getirir. Hodan Tohumu Yağı (kaldirik otu/yıldız çiçeği) ve bal özütü gibi doğal maddelere sahip olan Minidolin Bebek Şampuanı, bebeğinizin tüm hassasiyetleri göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Cildi besleyerek konak oluşumunu engelleyen Minidolin Bebek&Çocuk Şampuanı, saç ve saçlı derideki konak ve kepeklenmeleri önleyerek bebek sağlığı için ideal bir kullanım sunar.

Besleyici Omega 6 Yağlarından Olan GLA İçermeli

Gamma Linoleik Asit (GLA), besleyici bir Omega 6 yağı olmakla birlikte cilt için de son derece faydalıdır. Hassas bebek cildinde kullanılacak olan şampuanlarda GLA içeriği olursa ciltte oluşabilecek pullanma ve kabuklanma daha kolay önlenebilir. Aynı zamanda cildin nem ihtiyacının karşılanması açısından da bu bileşen son derece önemlidir. Farklı cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilecek olan bu bileşen, genellikle kuru olan bebek cilt tiplerinde olumlu sonuçlar vermektedir. Gamma Linoleik Asit içeriğine sahip olan bebek şampuanı, farklı cilt tiplerinde aşırı yağlanmayı önler ve kuruluğun önüne geçer.

Yazıyı Paylaş