Bebek Tırnağı Kesimi ve Bakımı

İletişim
Bebek Tırnağı Kesimi ve Bakımı

Bebek tırnağı kesimi ve bakımı önemli aşamalarından birisi de tırnak kesmektir. Küçücük parmakların çok daha küçük tırnaklarını kesme kısmı biraz gözünüzü korkutabilir. Fakat hem bebeğinizin sağlığı hem de kendi sağlığınız için bebeklerinizin tırnaklarının kesme işleminin son derece gerekli olduğunu belirtelim. Kendisini kaşıma sırasında hassas cildini kanatabilir veya sizinle oyun oynarken size zarar verebilir. Bu durumlara neden olmamak için bebeklerde tırnak kesmenin püf noktalarına ve tırnak kesimi sonrası el ve ayak bakımına gelin beraber göz atalım.

Bebek Tırnağı Kesimi ve Bakımı için, tırnağını kesmeye başlamadan önce ortamı hazırlamanı son derece önemli, loş ışıkta bu işlemi yapmamanızı çünkü bebeğinizin tırnağını derinden keserek ona zarar verme ihtimaliniz olduğunu hatırlatalım. Bu nedenle de mümkünse beyaz ışıkta ve gündüz bu bebeklerin tırnağını kesmenizi öneririz.

Bebekler az da olsa tırnak makası sesinden rahatsız olabilir ve huzursuzlanabilir bu nedenle de onlar için en uygun aman rahatladıkları banyo sonrası zamandır. Banyo sonrasında tırnakları da yumuşayan bebeklerin tırnaklarını zorlanmadan kesebilirsiniz. Ayrıca banyo sonrasında bebeğinizin genel bakımını yaparken kullanabileceğiniz “Minidolin Bebek ve Çocuk Vücut Losyonu” ile minik elleri çok daha rahatlamış hissedecektir.

Eğer bebeğiniz tırnak kesimi sırasında ağlıyor veya çok fazla huzursuzlanıyorsa bebeğiniz uyuyorken bu işlemi gerçekleştirmeniz daha uygun. Banyo sonrası karnı doymuş halde derin bir uykudayken bebeğinizin tırnağını çok daha rahat kesebilirsiniz.

Bebeğinizin tırnağını keserken ve sonrasında bakımını da yapmanız son derece önemlidir. Bebeğinizin tırnak kesim işlemi bittikten sonra muhakkak yıkamalı veya silmelisiniz. Yıkadıktan sonra nemlendirmek için Minidolin Losyonu kullanmanızı öneririz. Minidolin Nemlendirici Vücut Losyonu içeriğinde yer alan doğal bileşenler bebeğinizin cildini besleyerek eğer kesikler veya çizikler oluşmuşsa iyileşme sürecine destek sağlayarak, daha hızlı sürede düzelmesini sağlayacaktır.

Tırnak kesimi sırasında çizikler veya kanama olması durumunda gazlı bez ile bastırarak silmeniz kanamanın durması için yeterli olabilir. Bantlamanız durumunda bebek eldiveni kullanmanız gerekir. Çünkü bebekler ellerini sürekli ağzına götürür ve bu nedenle de bantlamak pek işe yaramayabilir.

Tırnak kesim işlemi tamamlandıktan sonra bebeğinizin tırnaklarında sivri kalan köşeleri törpülemeyi ve tırnak makasını alkolle silerek dezenfekte etmeyi unutmayın.

Yazıyı Paylaş