Bebeklerde İsilik Çözümleri

İletişim
Bebeklerde İsilik Çözümleri

Bebeklerde görünen isilik ter bezlerinin fazla gelişmemesinden kaynaklı, gözeneklerin tıkanması sonrasında ortaya çıkmaktadır.

Bebeklerde görünen isiliğin nedenleri, çözümleri açısından da son derece önem teşkil etmektedir. İsiliğin verdiği rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için öncelikle nedenini ortadan kaldırmak en akıllıca çözümdür. Bu nedenle de bebeklerde ve çocuklarda isilik nedenlerinin de yer aldığı “Bebeklerde İsilik” yazımıza göz atabilirsiniz.

Bebeklerde isilik kendisini küçük kırmızı döküntüler olarak görülürken, kaşınmaya ve iğnelemeye benzer acı ile karıncalanmaya neden olmaktadır.

Bebeklerde İsilik Çözümleri Nelerdir?

Bebeklerde isilik çözümleri Terlemeye neden olan etkenler isiliğinde başlıca sebepleri olabilir bu nedenle de hava sıcaklığına uygun olarak bebeğiniz veya çocuğunuzu giydirmeniz en uygunudur.

Özellikle sıcak günlerde bebeğinizin temizliğine daha çok önem göstermenizi ve mümkünse her gün değilse de gün aşırı banyo yaptırmanız gerekmektedir. Banyo sırasında deriyi tahriş edici ürünlerden kaçınmanızı ve Ekosert sertifikalı koruyucusu ile hassas ciltlere uygun  “Minidolin Bebek ve Çocuk Saç/Vücut Şampuanı” tercih etmenizi öneririz.

Bebeğinizde isiliklerin neden olduğu kaşıntı, yangı veya iğne batması hissini azaltmak ive bebeğinizi rahatlatmak için banyo yaptırmanızı öneririz.  Banyo yaptırmadan önce “Bebek Banyosunda Dikkat Edilmesi Gerekenler”  göz atabilirsiniz.

Bebeklerde ve çocuklarda görünen isilik kaşıntıya neden olabilir bu nedenle de bebeğinizin tırnaklarını kesmeniz ve eldiven kullanmanız gerekmektedir.  Bebeklere tırnak kesimi ve bakımı hakkında merak ettikleriniz için “Bebek Tırnağı Kesimi ve Bakımı” yazımıza göz atabilirsiniz.

Bebeklerde isilik çözümleri aşamasında bebek kıyafetlerinin yıkanması sırasında kullanılan deterjanlara da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebek çamaşırlarını yetişkinlerin çamaşırlarından ayrı olarak yıkamalı, deterjanın içeriğinde parfüm ve koruyucu madde olmamasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Bebeklerin vücut ısılarını düzenli olarak kontrol edilmeli ve oda sıcaklığı da standart olarak yazın ve kışın 23-24 derecede olmasına özen gösterilmelidir.

Bebekler kendileri hareket etmelerine rağmen kan dolaşımlarının düzenlenmesi ve aynı zamanda hormonal olarak da sağlıklı bir birey olarak büyüyebilmeleri içinde hareket ettirmek ve masaj yapmak oldukça önemlidir. Bebek Egzersizleri ve Bebek Masajı bu durumda isiliklerin iyileşme sürecine de katkı sağladığından her gün belirli bir sürede bebeklerinizin hareket ettirmenizi öneririz.

Yazıyı Paylaş