Bebeklerde Kepeklenme ile Nasıl Mücadele Edilir?

İletişim
Bebeklerde Kepeklenme ile Nasıl Mücadele Edilir?

Bebeklerde en önemli sorunlardan biri olan Konak ve kepeklenme sorunu, anneleri en çok düşündüren sorunlardır. Kepeklenme sorunu ile başa çıkmak için farklı yöntemler mevcuttur. Bitkisel besleyici içerikli şampuan kullanmak, kepeklenmeyi kalıcı bir şekilde önlemek için en ideal yoldur. Çünkü piyasada aynı iddiayı içeren ama kimyasal-sentetik maddelerle kepeği soyan ürünler bulunduğundan, cildi tahriş olabilir ve gözler yanabilir. Bitkisel içerikli kepek önleyici bebe şampuanı kullanmak, hem diğer yollara göre daha sağlıklı hem de daha kolaydır. Bu yazımızda kepek önleyici organik bebek kepek şampuanı faydaları hakkında annelerin bilmesi gereken detaylara yoğunlaşacağız. Bitkisel ham maddelerle de bebeklerin kafasındaki kepek nasıl geçer, sorusuna cevap arayacağız.

Bebek Kafasındaki  Kepek Anormal Bir Durum Değildir

Her şeyden önce annelerin kepeklenmeyle alakalı bilmesi gereken nokta, 0 ila 2 yaş arasında kepeklenmenin yoğun olarak görülebilir olmasıdır. Kepeklenme haricinde konak sorunu da bebeklerde son derece yoğun görülür. Anneler için her ne kadar rahatsız edici olsa da bu sorunlarla mücadele etmenin son derece etkili yolları mevcuttur. Narin ve hassas olan bebek saçlı derisine uygun şampuanı tercih etmek, bu yollardan en sağlıklı olanıdır.

Bebeklerin Kafasındaki Kepek Nasıl Geçer

Piyasada bebek sağlığı ve bebek bakımı için farklı kozmetik ürünler veya bebek kepek şampuanları mevcuttur. Sıfır ila iki yaş arası bebeklerin hassasiyetleri göz önünde bulundurularak tasarlanmış olan ürünler ise bir çok ihtiyaca yanıt verir niteliktedir. Özellikle bebeklerin son derece hassas olan ciltlerine alerji yapacak olan kimyasallardan arındırılmış olması bebek kepek şampuanı, bebek kafasındaki kepek sorununa bitkisel ve önleyici çözümler getirmelidir.

Tüm bunların yanı sıra bebek ciltlerinin nem ihtiyacını nitelikli ve doyurucu bir şekilde karşılayan bebe şampuanı seçenekleri; nemlendirme etkisiyle kızarıklık, deri yangısı ve derideki pullanmayı da önlemektedir.

İşte bu noktada Minidolin Bebek&Çocuk  Şampuanı, bebeklerde kepeklenme ve konak oluşumu gibi durumlarda son derece sağlıklı bir ürün olarak öne çıkar. Bebek kafasındaki kepek bakımı için en ideal ürünlerden biri olan Minidolin Bebek Şampuanı, en hassas bebek cildinin nem ihtiyacını karşılayacak ve bakımını yapacak bileşenle hazırlanmıştır. Alerjen parfüm içermeyen yapısının yanı sıra SLS, SLES gibi bebek cildi için zararlı olabilecek kimyasallardan arındırılmış olan bu ürün, düzenli kullanımla kepeklenme ve konak oluşumunu da engellemektedir. Bu da bebeklerin kafasındaki kepek nasıl geçer, sorusuna cevap teşkil etmektedir. Bir diğer soru da bebek şampuanları kaç yaşına kadar kullanılır, konusudur. Cevap olarak okula başlayıncaya kadar kullanılmalı denilmektedir.

Bebek Losyonu Avantajları

Bebek losyonu, özellikle bebek bakımı ve temizliği için en ideal ürünlerden biri olmakla birlikte bebek cildinin nem ihtiyacının da karşılanması amacıyla kullanılmaktadır. Bebeklerde cildin hassas ve kuru olmasından ötürü nem ihtiyacı yetişkinlere göre daha yüksektir. Bu doğrultuda bebek cildinin düzenli olarak beslenmesi ve nem ihtiyacını karşılaması gerekmektedir. Bu ihtiyaç karşılanmadığı durumlarda kızarıklık, pullanma gibi durumlar oluşur. Bebek cildine uygulanacak olan bebek losyonu, cildin nem ihtiyacını karşılamakla birlikte kızarıklık ve pullanma gibi sorunların da önüne geçer.

Minidolin Bebek&Çocuk LosyonuHodan Tohumu YağıArgan Yağı ve Zeytin Yağı gibi bileşenlere sahip olmasının yanı sıra bebek cildi için son derece önemli ve nemlendirici/besleyici/koruyucu olarak ta Bal Özütü ve Pantenol de içeren zengin formüllü bir ürün olarak öne çıkar. İçeriğindeki bitkisel yağlar bileşeni sayesinde Minidolin bebek losyonu, kuru ve nemsiz cildi besler dolayısıyla narin bebek cildinin nem ihtiyacını karşılar. Keza bitkisel yağlar da  aynı şekilde ciltte kızarıklık, yara oluşumu gibi durumlarda da önlemek amacıyla kullanılabilir. Aynı şekilde kaşıntı/deri yangısı gibi sorunların da önüne geçer. Bu aynı zamanda bebeklerde atopik dermatit nedir, sorusunun cevabını da oluşturur.

Kepeklenme ve konak oluşumu gibi sorunlara karşı önleyici olan hodan tohumu yağı içeriği ile Minidolin Bebek Losyonu, kuru cildin yenilenmesi amacıyla da kullanılabilir. Bu losyonu büyükler de kullanabilir, ciltleri nemlenir, düzenli kullanmada kırışıklıklar azalalır ve cilt pürüzsüz hale gelir. Bunun yanı sıra kepeklenmenin yoğun olduğu bölgelerde etkili sonuçlar veren bebek losyonu, konak oluşumunu da düzenli kullanıldığı takdirde engelleyebilmektedir. Pantenol içeriği sayesinde pişik ve tahriş gibi durumlarda da kullanılabilen bebek losyonu, bebek cildi için oldukça besleyici bir ürün olarak öne çıkar. pH değeri 5,5 olan Minidolin bebek losyonu, cildin koruyucu asit tabakasını güçlendirmekle birlikte bebek cildinde dışarıdan gelecek zararlı ışınlara karşı korumayı da kuvvetlendirir. SLES, SLS, sabun, alkali gibi zararlı kimyasallardan arındırılmış olan bebek losyonu, bebek bakımı ve sağlığı için yeni anne olanların güvenle tercih edebilecekleri bir ürün olarak öne çıkar.

Yazıyı Paylaş