Bebeklerde Kol ve Bacak Masajı

İletişim
Bebeklerde Kol ve Bacak Masajı

Bebeklerde masaj, ebeveyn ile bebek arasındaki birbirine alışma ve bağlanma sürecini destekler ve bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olur. Bu nedenle de bebeğinizin duygusal ve fiziksel olarak gelişimi açısından masaj yapmak son derece önemlidir.

Bebeğinizin kollarını kaldırıp omzundan bileğine doğru yavaşça sıvazlayarak masaj yapın. Aynı hareketi bileklerden omuza doğru ters şekilde uygulayın. Yine bebeğinizin ellerini açarak her bir parmağını ovabilirsiniz. Bacak masajı da kol masajına benzer. Bebeğinizin bacaklarını yukarı kaldırın. Kalçasından bileğine doğru hafif bir şekilde ovun. Ayak parmaklarına yapacağınız masaj ise çok hoşuna gidecektir. Başparmağınızla topuktan başlayarak parmaklara doğru ayak tabanını ovun.

Bebeklere uygulanabilecek masaj çeşitlerini bölgesel incelemek için

  1. Bebeklerde Yüz ve Kafa Masajı
  2. Bebeklerde Sırt ve Karın Masajı yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Bebeklerde kol ve bacak masajı öncesinde tırnaklarınızı kesmeli ve bebeğinizin altını temiz olsa dahi değiştirmenizi öneririz.

Bebeklere yapılan kol ve bacak masajında, çıkıkları veya burkulmaları önlemek amacıyla hafif hareketlerle yapılması gereken bir masaj türüdür.

Bebeklerde Kol ve Bacak Masajı Nasıl Yapılır?

1. Bebeklerde Kol Masajı

Bebeğinizin kolunu hafifçe kaldırarak, omuzdan bileğe sıvazlama şeklinde masaj yaparak başlayabilirsiniz. Ovma işlemini dilerseniz bilekten ellere ve parmak uçlarına kadar devam ettirebilirsiniz.

Omuzdan bileğe kadar ve tersi yönde ellerinizi hareket ettirerek masajınıza devam edebilirsiniz. Bebekler el masajını çok sevmektedir. Koldan ele kadar masaj yaparken bebeğinizin ellerini açarak ve avuç içi dahil parmak uçlarını hafice ovalayarak bebek masajınızı sonlandırabilirsiniz. Dilerseniz avuç içlerinizle bebeğinizin kollarını yukarı kaldırarak yuvarlama şeklinde hafifçe ovuşturabilirsiniz.

2. Bebeklerde Bacak Masajı

Bebeklere uygulanan bacak masajı, kol masajıyla benzerdir. Bebeğinizin bacaklarını sırasıyla yukarı kaldırarak birbiriyle ters yönde avuç içlerinizle ovalayın  ve bacaklardan bebeğinizin kalçalarına kadar bu işleme devam edin. Bebeklerin bacaklarına masaj yaparken ayak masajını en sona bırakmanızı öneririz. Ellerde olduğu gibi bebeğinizin ayak tabanından parmak uçlarına kadar iki elinizin başparmaklarıyla ovalayarak bacak masajını bitirebilirsiniz.

Bebeklerde Kol ve Bacak Masajı Sırasında;

Bebeklerde Kol ve Bacak işlemleri sırasında, bebeğinizin cildine bakım yapmak ve nemlendirmek için Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu tercih edebilirsiniz.

Bebeklerde kol ve bacak masajı hakkında daha fazla bilgi için Minidolin Blog kategorimize göz atabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş