Bebeklerde Konak Nasıl Geçer?

İletişim
Bebeklerde Konak Nasıl Geçer?

Bebeklerde konak  özellikle doğumun üçüncü ayından sonra çok yaygın olan bir durumdur. Her ne kadar bebeğin cilt sağlığı için sorun teşkil etmese de konak oluşumu, bebek ve anne için son derece rahatsız edici olabilir. Bu bağlamda, bebek sağlığı ürünleri ile yapılacak uygulamalar konak oluşumunu engelleyebilmektedir. Özellikle bebeklerde konak önleyici şampuan çeşitleri, bebeklerde konak nasıl geçer sorusuna yanıt olarak gösterilebilir.

Bunun yanı sıra bebeklerde konak ve kepek oluşumu gibi rahatsız edici durumlarda annelerin hassas davranmaları ve doğru ürünü seçmeleri de son derece önemlidir. Piyasada bebek şampuanı adı altında bebek cildi için zararlı kimyasalları barındıran bebek bakım ürünlerini tercih etmemeleri yararlı olacaktır. Bebeklerde konak temizliği için çok önemli kriterler mevcuttur. Bu yazımızda bebek sağlığı için doğru konak giderici şampuanı kullanarak bebeklerde konak nasıl geçer sorusunu yanıtlayacağız.

Tercih Edilecek Bebek Şampuanı Bitkisel Özlü Olmalı

Öncelikli olarak annelerin konak oluşumu için tercih edecekleri şampuan bitkisel özlü olmalı. Doğal ve organik bebek şampuanı gibi bebek bakım ürünleri, zararlı kimyasallardan arındırıldıklarından dolayı bebek sağlığı açısından son derece faydalıdırlar. Bu bağlamda özellikle konak ve kepek giderme amacıyla kullanılacak olan şampuanlar, bitkisel içeriğe sahip olmalı ve cildi besleyecek bileşenleri barındırmalıdır.

Tercih edilecek ürünün bitki özlü ve doğal olması, piyasadaki diğer bebek bakım ürünlerinin aksine zararlı kimyasallardan arındırıldığına işaret eder. Özellikle narin bebek cildine zarar verebilecek nitelikte olan SLS, SLES, alkol, alkali gibi kimyasallar, yoğun olarak kullanıldığı takdirde kızarıklıklara ve tahrişlere yol açarlar. Aynı şekilde bu gibi kimyasallardan arındırılan organik bebek şampuanı gibi bebek bakım ürünleri, annelerin gönül rahatlığı ile bebeklerinde kullanabilecekleri şekilde formüle edilmişlerdir.

Konak Giderici Şampuanlarda Cildi Besleyen İçerikler Nelerdir?

Bebeklerde konak temizliği çok önemlidir. Bebeklerde konak şampuanı olarak aynı zamanda cildi besleyen ürünler genel olarak Hodan Tohumu Yağı ve Bal Özütü gibi besleyici ve bitkisel maddeler içermelidir. Bu cümlemiz basit bir reklam cümlesi değildir. Bebeklerin konaklarının giderilmesi için bazı ünlü yabancı firma ürünlerinde gözleri yakan, cildi tahriş eden bir kimyasal olan salisilik asit maddesine rastlanmıştır. Bu bağlamda bakım amacıyla kullanılan bebeklerde konak önleyici şampuanlar, özellikle sıfır ila 3 yaş arasındaki bebeklerin cilt hassasiyetleri göz önünde bulundurularak tasarlanmalıdır. Çünkü bebek derisi matürasyonunu tamamlayıncaya kadar çok hassastır. Bunun yanı sıra konak giderici özelliğe sahip olan Hodan Tohumu Yağı, düzenli kullanıldığı takdirde, cildin nemlenmesini ve beslenmesini sağlar dolayısıyla konakların kalıcı olarak engellenmesine olanak verir. Hodan Tohumu Yağının yanı sıra Argan Yağı ve Zeytin Yağı da içeren Minidolin Bebek&Çocuk Losyonu cildin nem ihtiyacını karşılamakla birlikte konak oluşumu vasıtasıyla ciltte oluşan pullanma ve dökülmeleri de engeller. Aynı şekilde zeytinyağı, cildin nem ihtiyacını karşılayan ve cildi yenileyen doğal bir maddedir. Bebek losyonu nasıl kullanılır sorusuna şöyle cevap verilebilir. Özellikle bebeğinizin başında konak varsa, Minidolin  losyonu oda sıcaklığında sürerek 1 saat bekletin. Yumuşayan konakları bir fırçayla nazikçe tarayınız. Sonra da Minidolin şampuanla yıkayınız. Hem bebeğinizin gözü yanmaz, hem de kimyasal olmadığı için cildini tahriş etmez.

Tüm bunların yanı sıra Argan Yağı, cildin koruma katmanını güçlendirerek özellikle güneşten gelecek olan zararlı ultraviyole ışınlara karşı koruma sağlar. Tamamen doğal içeriğe sahip olan Minidolin bebek şampuanı, konak oluşumunu karşı en etkili bebek bakım ürünleri arasında yer almakla birlikte ebeveynlerin bebekleri konusundaki tüm hassasiyetlerine yanı verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu bağlamda Minidolin bebek şampuanları konak oluşumunun yanı sıra bebeklerde konak temizliği  gibi ve yine bebek kepek şampuanı olarak ve saç köklerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesi amacıyla da kullanılır.

Vücut şampuanı olarak da kullanılabilen bu ürün, Paraben, SLS; SLES gibi kimyasalları içermediğinden bebek cildi için idealdir. Ayrıca ürünün bozulmaması için kullanılan koruyucusu ekosert sertifikalıdır. Minidolin bebek şampuanı, göz yakmaması, hipoallerjenik olması ve 5,5 pH değeri ile bebeklerinizin narin tenleri için en sağlıklı deneyimi yaşatır.

Konak Giderilmesi İçin Bebek Losyonu

Bebeklerde konak nasıl temizlenir cevabı aşağıdadır. Konak önlenmesi veya giderilmesi kapsamında kullanılabilecek olan bir diğer ürün ise bebek losyonu benzeri bebek bakım ürünleridir. Bebek losyonu, özellikle zeytinyağı bazlı nemlendirici etkisiyle cildin nem ihtiyacını karşılayarak kendi kendini yenilemesine olanak verir. Aynı şekilde bebek vücut losyonu, bal özütü gibi doğal içerikleriyle narin bebek cildi için korucuyu işlevi de üstlenir. Bebek losyonu, duş esnasında kafa derisinde şampuandan önce kullanılıp, biraz bekletildiği takdirde, konakları yumuşatarak derinin şampuanla daha da derinlemesine temizlenmesini sağlar. Minidolin bebek losyonu, konak önleyici bebek şampuanı ile birlikte düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde konakların kalıcı olarak engellenmesini sağlar.

Bebek losyonu, konak ve kepek tedavisinin yanı sıra; narin bebek cildinde oluşabilecek kızarıklıklar, kabarcıklar, tahriş, pişik, deri yangısı gibi durumlarda da kullanılabilir. Zeytinyağı özü ile Minidolin nemlendirici etkili bebek vücut losyonu, bebek bezi veya idrar/kakanın neden olduğu tahriş ve pişik gibi durumlarda da son derece etkili sonuçlar vermektedir.

Yazıyı Paylaş