Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

İletişim
Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Bebeklerde konak temizliği olarak, özellikle 0 ila 2 yaş arası bebeklerde yoğun olarak görünen ve anneleri tedirgin eden konak, kafa derisindeki pul pul ve sarımsı renkli yağlı oluşuma verilen isimdir. Konak oluşumu bebekler için alışıldık olsa da konakların temizlenmesi ve önlenmesi için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bebeklerde konak temizliği sorusuna verilecek en doğru yanıt, bitkisel şampuan kullanmak olacaktır. Bebeklerde konak oluşumunu engelleyen bebe şampuanları derinin ihtiyacı olan nemi sağlayarak ciltte oluşması muhtemel pullanmanın önüne geçer. Bu sayede konak oluşumu kalıcı olarak engellenmiş olur.

Konak şampuanı olarak da nitelendirilen Minidolin Bebek&Çocuk ŞampuanıHodan Tohumu Yağı ve Bal Özütü gibi bitkisel ve doğal içeriğiyle aynı zamanda besleyici bir ürün olarak ta öne çıkar. Son derece hassas bebek teni için özel olarak tasarlanmış olan bu şampuan aynı şekilde SLES, SLS, Sabun, Boyar Madde, Fenoksietanol, Paraben gibi kimyasalları içermez. Dolayısıyla bebek cildini tahriş, kızarıklık gibi etkenlerden de korumuş olur. Minidolin şampuanı, bebeklerde konak temizliğini sağlayan özel formülü ile anneler için hızlı, etkili ve sağlıklı bir çözüm olarak öne çıkmaktadır. Ana maddesi ve bileşeni hodan tohumu yağı (içeriğindeki bitkisel tohum yağı çiçeğinin yöresel adları kaldirik otu/yıldız çiçeği) olan bu şampuan, başlarındaki kepek oluşumunu ve kuru cilt nedeniyle oluşan yangı ve kızarıklıkları etkili bir şekilde engeller.

Bebeklerde Konak Şampuanı İçeriği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bebeklerde konak şampuanı, bebek cildi için zararlı olabilecek SLES, SLS, boyar madde gibi kimyasallardan arındırılmış olup zengin mineral ve vitaminlerle tasarlanmış olmalıdır. Özellikle Hodan Tohumu Yağı olarak adlandırılan içeriği sayesinde konak oluşumunu engelleyen bir şampuan, kuru ve nemsiz cildi besleyerek bakımını da yapar. Kafa derisinin derinlemesine temizlenmesine olanak veren bu şampuan aynı zamanda, derinin ihtiyacı olan nemi de sağlar.

Bal özütü (Ekstraktı) adı verilen antioksidan sayesinde güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruma oluşturur. Aynı zamanda bu yara iyileştirici özelliği de olan bu madde sayesinde bebeğin narin cildindeki kızarıklar, kabarmalar da kolaylıkla geçer.

Minidolin Bebe Şampuanı, bebeklerde konak önleyici şampuan olarak yeni anne olanların gönül rahatlığı ile tercih edebilecekleri bir şampuan olmakla birlikte bebek için son derece sağlıklı bir ürün olarak öne çıkar. En zengin Omega 6 yağlarından biri olan Gamma linoleik asit (GLA) içeriğine de sahip olan Minidolin Bebek&Çocuk Şampuanı, derideki pullanma ve kabuklanmanın önlenmesinde son derece etkilidir. Aynı şekilde kuru cildin nem ihtiyacının karşılanmasına da olanak veren Gamma Linoleik Asit (GLA) sayesinde bebe şampuanının nemlendirici etkisi de mevcuttur.

Yine aynı şekilde Minidolin Bebek&Çocuk Losyonu, Hodan Tohumu Yağı ve Bal Özütüne ilaveten Argan Yağı, Zeytin Yağı ve Pantenol içeriğiyle genellikle kuru cilde sahip olan bebekler için cildin nem ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır. Son derece besleyici bir yağ olan argan zeytinyağlı bebek losyonu; özellikle ciltteki kızarıklıkların giderilmesinde de son derece etkilidir.

Bebeklerde Şampuan Kullanımı

Bebeklerde konak şampuanı ya da bebek kepek şampuanı olarak şampuan kullanımı olarak, işlemin etkili olması için, öncelikle Minidolin Bebek losyonunu, konak/kepek oluşumu yoğun olan bölgeye sürün. Yaklaşık bir saat beklettikten sonra yumuşak bir fırça ile bölgeyi nazikçe temizleyin. Konak oluşumunu engelleyen şampuanı kullanmak için konak olan bölgenin ılık su ile temizlenmesi gerekmektedir. Sonrasında ise çok az bir miktar avuç içine sıkılan şampuan konakların oluştuğu bölgeye yedirilecek şekilde sürülür ve köpürtülerek beklenir. Yaklaşık bir dakika bekledikten sonra bölge yıkanır. Düzenli olarak kullanıldıktan sonra kafa derisindeki konak oluşumu önlenecektir. Bu noktada pek çok firmanın konak şampuanında, konağı çabuk soysun diye, büyük şampuanlarında kullanılan kepek karşıtı kimyasallar, örneğin salisilik asit içerdiği gözlenmiştir. Bu ve benzeri kimyasal kepek soyucular hem gözleri yakar hem de cildi tahriş eder.  Bebeklerde şampuan kullanımı konusunda tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Konak oluşumunun haricinde Minidolin Bebe Saç ve Vücut Şampuanı zengin içeriği sayesinde nemlendirici olarak da kullanılabilir.

Minidolin Bebek Şampuanı ve Vücut Losyonu Başka Hangi Amaçlarla Kullanılabilir?

Minidolin bebek şampuanı, zengin ve besleyici içeriğiyle bebek bakımı ve sağlığı için çok yönlü kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Cildin koruyucu bariyerini kuvvetlendirmesinin yanı sıra ürün, pantenol bazlı içeriğiyle cildin zararlı ultraviyole ışınlardan korunmasına da olanak verir. Aynı şekilde pantenol ; yara, kızarıklık, tahriş ve kabarıklık gibi ciltteki hasarların iyileşmesinde de nemlenme sağladığından son derece etkilidir.

Bebek Losyonu Nasıl Kullanılır.

Minidolin vücut losyonu, özel formülü ve besleyici içeriği ile son özellikle konak oluşumunun giderilmesinde etkili olarak kullanılabilir. Vücut losyonu, aşırı bez kullanımından kaynaklanan kızarıklık ve pişiklerde de tedavi amacıyla kullanılabilir. Bebek cildi hassas olduğundan en ufak bir temasta tahriş ya da kızarıklıklar oluşabilir. Bu bağlamda bahsi geçen kızarıklıkların ve tahrişin giderilmesinde ve bebeklerde atopik dermatit olgusun önlenmesinde Minidolin bebek vücut losyonu son derece etkilidir.

Yazıyı Paylaş