Bebeklerde Pişik Çözümleri

İletişim
Bebeklerde Pişik Çözümleri

Bütün önlemlerinize ve çabalarınıza rağmen çok hassas olan bebek cildinde pişik görülebilir. Bu durumda pişik oluşum nedeni için bebeğinizi gözlemlemeniz bebeklerde pişik çözümleri için ilk adım olacaktır.  Asıl nedeni ortadan kaldırmanız bebeğinizin iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Bebeklerde pişik sıklıkla katı gıdaya geçilme döneminden itibaren görülmeye başlanabilir. Pişik yenidoğan bebeklerde %10 oranında görülürken bu oran katı gıdaya geçişin başlaması ile birlikte %40’a kadar çıkabilir. 

Bebeklerde pişik çözümleri için nedeni ortadan kaldırdıktan sonra pişik geçmesine yardımcı ürünlere yönelebilirsiniz. Ürün seçiminde pudra, krem ve losyonlarda bebek cildine uygun ürünleri tercih etmeniz ve rasgele ürünler kullanmamanız gerekir.

Bebek cildine dost, içeriğinde yer alan doğal zeytinyağı, hodan tohumu, bal özütü ve argan yağı gibi ürünler bebek cildinin iyileşmesine yardımcı ve cildi besleyici, esnekliğini arttırıcı olması da önemlidir. Krem yerine daha çok losyonlar yönelmeniz bebeğinizin cildi için daha iyi olabilir. Cildin nem dengesini korumaya yardımcı, konak, isilik, kaşıntı ve yangıları önleyen ürünler arasında Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu bütün ihtiyacınız olan özellikleri bir arada bulundurmaktadır.

Bebeğiniz pişik olduktan sonra alt bezini sürekli olarak kontrol etmeniz ve kirlendiği anda değiştirmeniz de iyileşme süresini kısaltacaktır. Ayrıca bebeğiniz dışkısını yaptıktan sonra temizlemek için ılık suyla beraber Minidolin Bebek ve Çocuk Saç/Vücut Şampuanı kullanarak bebeğinizin cildini de nemlendirebilirsiniz.

Bebeğinizde pişikle beraber tahriş fazlayla muhakkak gün içinde 10 dakika kadar havalandırmalı ve gece bebeğinizin alt bezini kirlenmese dahi değiştirmenizde pişik çözümleri arasında oldukça etkilidir.

Bebeğinizin pişik olan bölgelerini temizlerken ıslak mendiller yerine ılık suyla ıslatılmış pamukla da yapabilirsiniz. Bazı temizleyici ürünler bebek cildine zarar verebileceğinden bu ürünleri değiştirmek gerekmiyorsa hiç kullanmamak en doğrusu olacaktır.

Bebeğinizi pişik olması durumunda her gün yıkamanız da bebeğinizin acısını azaltır ve iyileşme sürecini de hızlandıracaktır. Bebeğinizi yıkama sırasında cilt bariyerini güçlendiren ve cildin doğal yapısını koruyan ürünleri tercih etmenizi öneririz. Ekosert sertifikal ürünleri tercih edebilirisiniz.

Bebeklerde pişik nedenleri ve önlemleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak bu sorunu hiç yaşanmadan ortadan kaldırmak isterseniz Minidolin Blog kategorimize göz atabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş