Bebeklerde Pişik Nedenleri

İletişim
Bebeklerde Pişik Nedenleri

Bebeklerde pişik genel olarak bebek dışkısının tenle uzun bir süre teması sonucunda oluştuğu düşünülse de bebek temizliğinden kullanılan ürünlere kadar pişik oluşmasını tetikleyen birçok neden bulunmaktadır.

Bebeklerde Pişik Nedenleri, bezlerin vücuda sıkı sıkıya değdiği yerlerde daha çok görülür. Kullandığınız bezler yeterince yumuşak değilse bu da bir pişiğin nedeni olabilir. İdrar ve kakada tahriş edici pek çok madde vardır. Bu maddeler önceden pişik olan yerlere değerse deride yaraların oluşmasına bile yol açabilir. O halde, pişiği olan çocuğun altını çok sık değiştirmeniz gerekmektedir. Bezleri iyice kaynatmalısınız. Bu şekilde hem üzerindeki mikropların ölmesini, hem de kalmış sabun zerrelerinin yok edilmesini sağlamış olursu­nuz.

Bebeklerde Pişik Nedenleri Asıl Sebepleri

Bebeklerde pişin nedenleri, alt bezi temizliğinin düzgün olarak yapılmaması, bebek ve alt bezi olan çocuklarda piş oluşmasının başlıca nedenidir.

Bebek ve çocuk temizliği ve hijyeni de pişik oluşmasının bir diğer önemli nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Bebek Banyosu hakkında daha fazla bilgi almak için Minidolin Blog Kategorimize bakabilirsiniz.

Bebeklerin alt bezi sırasında kullanılan kremler, losyonlar ve ıslak mendiller de bebek cildinin nem dengesini ve yapısını bozabileceğinden kaynaklı pişik oluşumuna neden olabilir. Bebeğinizin cildiyle dost Minidolin ürünlerini seçerek bu nedeni ortadan kaldırabilirsiniz.

Bebek cildinde sadece popo ve kasık bölgesinde değil farklı bölgelerinde de pişik görülebilir. Bunun nedeni de tam olarak kurumamış ve nemli giysiler, sürtünme etkisiyle bebek cildine zarar verir ve pişik oluşumuna neden olabilir.

Bebeğinizi emzirme döneminde beslenme şeklinizde dışkısında oluşan re miktarının fazlaca artması ve en ufak bir ıslaklıkta bebeğinizin pişik olmasına direk olmasa da dolaylı olarak etkisi olabilir.

Yaz aylarında gereğinden fazla bebeğinizi sıcak giydirmeniz de isilik gibi bebeğinizin pişik olmasına da neden olabilir. Bu nedenle mevsimsel olarak bebeğinizi doğru bir şekilde giyindirmeniz büyük önem taşımaktadır.

Bebeklerin beslenme dönemlerinin değişimi de dolaylı yoldan pişik oluşumunu tetikleyebilir.

Bebeklerde görülen alerjik egzama veya konak gibi cilt rahatsızlıklarının bakımı da doğru bir şekilde yapılmadığında bebeğinizde pişiği tetikleyici etkenler arasında olabilir.

Çok nadiren de olsa bazı kalıtsal hastalıklarda bebeğinizde pişik oluşumunu tetikleyerek düzelme süresini uzatabilir.

Bebeklerde Pişik hakkında daha fazla bilgi almak Minidolin blog kategorimizde farklı konu başlıklarıyla yer verdiğimiz yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş