Bebeklerde Pişik Önleme Yöntemleri

İletişim
Bebeklerde Pişik Önleme Yöntemleri

Bebeklerde pişikleri önlemek için öncelikle nedenini bilmeniz çok daha önemlidir. Asıl nedeni ortadan kaldırırsanız pişik oluşumunu da büyük oranda engellemiş olursunuz.

Bebeklerde pişik hakkında daha fazla bilgi alabilmek için Minidolin Blog kategorimize ve Bebeklerde Pişik Nedenleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Bebeklerde pişiği önlemenin ve tedavi etmenin temel kuralı bebek bezinin düzenli olarak değiştirilmesidir. Fakat bazen bu yeterli olmayabilir, alt bezinin temiz ve kuru tutmaya yardımcı özellikte olmasının yanı sıra bebeğinizin altı açık kalacak şekilde havalandırmanız da pişik oluşumunu büyük oranda engelleyecektir.

Bebeklerde alt değişimi sırasında en azından 5 dakika kadar altını açık bırakarak hava ile temasını sağlamanız veya hava geçirgen bezlerden tercih etmeniz de bebek cildi için önemlidir.

Bebek bezi tercihi de pişik oluşumunu tetikleyen veya önleyen bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bebeğinizin kilosuna ve boyuna uygun doğru bezi seçmeniz, gereksiz sürtünmeyi ve atıklarla fazla teması önleyerek pişik etkenlerini önlemenize yardımcı olacaktır.

Bebek kıyafet seçiminde de mevsime göre uygun kıyafetler seçerek giyindirmeniz de pişik ve diğer cilt rahatsızlıklarını önlemenize yardımcı olacaktır.

Bebek cildi çok hassastır bu nedenle de özellikle büyük tuvaletini yapması sonrasında ılık suyla ve Minidolin Bebek ve Çocuk Saç/Vücut Şampuanı temizlemeniz pişik oluşmasını önleyecektir. Fakat yıkama sonrasında iyice kuruttuğunuzdan emin olmanızı öneririz.

Bebeğinizi yıkadıktan sonra pişiğin ve diğer dermatitlerin önlenmesine yardımcı Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu kullanmanızı öneririz.

Eğer yıkamak yerine diğer dezenfektan ürünleri tercih etmeniz durumunda da bebek cildine zarar veren kimyasallar içermemesine özen göstermenizi öneririz.

Bebeklerde pişik önlemek için annenin de beslenmesine bebeğininki kadar dikkat etmesi gerekmektedir. Annenin beslenme şekline göre sadece anne sütüyle beslenen çocuklarda üre miktarı artabilir ve buda pişik oluşumunu tetikleyebilir. Bu sürede annenin kullandığı ilaçlarda bebeği doğrudan etkilediğinden doktor kontrolünde ilaç kullanılması gerekliğini de hatırlatalım.

Bebek kıyafetleri ve kıyafetlerini dezenfekte etmek için kullandığınız kimyasallarda bebeklerin hassas cilt dengesini bozarak pişiğe neden olabilir.

Bebeklerde pişik oluşması durumunda yapabilecekleriniz hakkında daha fazla bilgi almak için Minidolin Blog kategorisine ve Bebeklerde Pişik Çözümleri yazımıza bakabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş