Bebeklerde Sırt ve Karın Masajı

İletişim
Bebeklerde Sırt ve Karın Masajı

Bebeklerde sırt ve karın masajı, bebeklerin gaz sorularına iyi geldiğinden birçok ebeveyn tarafından bilinçli olmasa da yapılmaktadır. Bebeğin kaslarının gevşetilmesi ve gerginliklerinin ortadan kaldırarak rahatlaması için yapılabilecek sırt ve karın masajı bebeğinizin bağırsak sorunlarına yardımcı olacağı gibi rahatlıkla uyumasına da yardımcı olacaktır.

Bebeklere yapılabilecek bölgesel masaj türleri;

  1. Bebeklerde Yüz ve Kafa Masajı
  2. Bebeklerde Sırt ve Karın Masajı
  3. Bebeklerde Kol ve Bacak Masajı hakkında daha fazla bilgi almak için Minidolin Blog kategorisine göz atabilirsiniz.

Bebeklerde Karın Masajı

Karın masajı bebeğinizi rahatlatmasının yanı sıra sindirim sistemine de yardımcı olarak, gaz çıkartmasını kolaylaştırma ve kabızlık sorunun da iyileşmesi açısından önemlidir. Kolik bebeklerde karın ağrısı sorunundan dolayı huzursuz olan bebekler içinde karın masajı oldukça önemlidir.

Bebeğinize karın masajı yapmadan öncesinde bebeğinizin vücudunu nemlendiren ve oluşabilecek kaşıntı ve isiliklerin önlenmesinde de yardımcı Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu sürebilirsiniz. Mnidolin losyon yetişkinlerin cilt bakımı, nemlendirme ve yaşlılık belirtilerini geciktirme etkileriyle ön plana çıkan bir üründür.

Bebeklerde Karın Masajı genelde su çarkı denilen eğlenceli bir teknikle başlamayı tercih edebilirsiniz. Ellerinizi kendinize doğru bebeğinizin karnından kum çeker gibi bacaklarına doğru hareket ettirirken karın bölgesine hafif baskı uygulayabilirsiniz. Bu hareket bağırsak hareketlerini hızlandıracaktır. Bebeğinizin karın kaslarının gevşemesi içinse bacaklarını havaya kaldırın ve dizlerden bükerek yavaşça karnına doğru ittirin. Son olarak da parmak uçlarınızı bebeğinizin göbeğinde soldan sağa doğru yürüterek masajı tamamlayabilirsiniz.

Bebeklerde Sırt Masajı

Bebeğinize sırt masajına başlamadan önce ortamın sıcaklığının uygunluğu ve rahatının yerinde olması için yumuşak bir zemin hazırlamayı unutmayın.

Bebeğinizin vücudunda ellerinizi kayarak daha rahat hareket etmesi için Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu tercih edebilirsiniz.

Bebeğinizi hazırladığınız yumuşak yere yüz üstü yatırın ve bebeğinizin sırtında ellerinizi yan tutarak ileri ve geri hareket ettirin. Ellerinizi birbirine paralel boyundan poposuna kadar yavaşça hareket ettirebilirsiniz.

Elleriniz omurgaya dik açı oluşturacak şekilde bebeğinizin sırtında kaydırarak hareket ettirin. Sırt masajına avucunuzun içiyle bebeğinizin gazını çıkartması sırasında uyguladığınızdan çok az daha sert şekilde ovalayın ve son olarak da parmak uçlarınızla bebeğinizin boynundan poposuna kadar olan kısımlarda dairesel hareketler yaparak masajınızı bitirebilirsiniz.

Yazıyı Paylaş