Bebeklere Krem Masajı

İletişim
Bebeklere Krem Masajı

Bebeklere masaj yapmak, bedensel gelişimleri kadar kişisel gelişimleri açısından da önemlidir. Bebek masajı faydaları ve daha çok masajın yapılma şekli ve tensel iletişim üzerine durulsa da bebeklerde krem masajı da en az diğer masajlar kadar önemlidir.

Bebek masajı faydaları hakkında daha fazla bilgi almak Minidolin Blog kategorisine göz atabilirsiniz.

Bebeklere Krem Masajı da temelde diğer masaj türleriyle aynı olsa da masaj yaparken bebek cildinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kremlerin kullanılmasını ve masaj yaparken özellikle konak, isilik veya pişik olan bölgeleri hedef almaktadır.

Bebeklerde Krem Masajı için kullanılacak kremlerin, bebek cildine uygun olması açısından hassas ciltlere uygun, kaşıntı, yangı, isilik, pişik ve konak önleyici olması gerekmektedir.   “Bebek Krem ve Nemlendiricilerin Özellikleri” yazımızda daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Bebeklere krem masajı yaparken oda sıcaklığının 23-24 derece de olması bebeğinizin üşümemesi için önemlidir. Ayrıca bebeğinize masaj yaparken bebeğinizi koyacağınız zeminin yumuşak olmasına da özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Bebek krem masajı öncesinde tırnaklarınızı kesmeniz, bebeğinize krem sürerken ve masaj yaparken daha rahat etmenizi sağlayacaktır.

Bebeklerde krem masajı yaparken öncelikle ellerinden başlamanızı öneririz. Bebekler ellerini sürekli olarak ağızlarına soktuklarından kremleme sonrasında kremi yememeleri ve rahatlamaları açısından da yüzlerine ve ellerine öncelik vermeniz daha uygundur. Bebeğinizin direk olarak sırtına masaj yapmaya başlamanız sizi görmesini engelleyeceğinden bebeğiniz huzursuzlanabilir.

Sırt masajını en sona bırakmanız en doğrusudur. Hem bebeğinizin sırt masajı sonrasında gaz çıkartması veya bağırsak fonksiyonlarının da artması nedeniyle de kakasını veya çişini yapmasına neden olabilir. Aynı şekilde karın masajı da el ayak ve yüz masajından sonraya bırakılmalıdır. Masaj sırasında bebeğinizin altını pisletmesi oldukça olağandır. Bu nedenle de yanınızda alt bezi bulundurarak hazırlıklı olmanızı tavsiye ederiz.

Bebeklerde krem masajı, bebeğinizin duygusal ve fiziksel gelişimine katkı sağlarken Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu” yardımıyla da cilt bakımını yapar.

Bebek kremlerinin kullanımına yönelik “Bebek Kremi veya Vücut Losyonu Nasıl Kullanılmalı” yazımıza Minidoin Blog kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş