Minidolin Bebek&Çocuk Losyonu

İletişim
Minidolin Bebek&Çocuk Losyonu

Değerli anneler/babalar

2018 yılı itibariyle, tam 36 yıldır insan saçı ve derisine dermokozmetik ürünlerle çözüm üretmeye çalışan Dermadolin firması cildiye doktorlarının isteği üzerine, Minidolin bebe şampuanı ile vücut losyonunu da üretmiştir.

Minidolin Bebek&Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu ve şampuanı gerek İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin Farmakognozi gerekse İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalının değerli katkılarıyla üretilmiş, gerçekten bitkisel içerikli şampuan ve losyondur.

Daha işe başlarken aşağıda açıklamasını vereceğimiz biri bitkisel, diğeri doğal olan iki madde, ülkemizde ve hatta dünyada da dahi eş değerlisi bulunmayan etkili ürünlere olan inancımız ve bilimsel kanıtları ön plandadır. Bu güvenle ortaya çıktık. Yerli bir üretim olan Minidolin’ler ülkemize olan güvenin yanı sıra, sadece yabancılar değil, bizler de etkili ve kaliteli üretimler yaparız, demenin, somut birer göstergeleridirler.

Hodan Tohumu yağı

Latince adı Borago Officinalis olan Hodan Tohumu Yağı, Karadeniz bölgemizde kaldirik otu diye adlandırılır. Suriye, Akdeniz, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Güney Amerika’da yetiştirilen bir yıllık bir bitkidir. Bitkinin tohumlarından elde edilen yağ, Atopik Dermatit  ve Seboreik Dermatit romatoid artrid ve başka durumların tedavisinde anti-enflamatuar aktivitesi nedeniyle, medikal pratikte kullanılmaktadır.

Bal Özütü

Bal arıları, Apis mellifera, hayatımızda önemli ama çoğunlukla görmezden gelinen bir rol oynamaktadır. İnsanlar sayısız meyve, sebze, fıstık ve tohum da dahil olmak üzere ürünlerimizin yaklaşık üçte birini polonize etmek için arılara ihtiyaç duymaktadır. Bal çiçek nektarından bal arıları tarafından üretilen tatlı bir gıda ürünüdür.  Fenolik asitler, flavonoidler, askorbik asit, tokoferol (E vitamini), karotenoidler, glikoz oksidaz ve katalaz enzimleri, organik asitler, amino asitler ve proteinleri de içermekle birlikte; 180 den fazla madde içerir ve şeker bakımından aşırı doymuş bir üründür. Ayurveda tıbbında, bal antik çağlardan beri şeker hastalığı ve enfekte yaraları tedavi etmekte kullanılmaktadır. Dermatolojik amaçlı olarak, sivilceleri tedavi etmek Ayurvedik tıpta kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir. Aynı zamanda yüz ve vücut yıkama ürünleride, cilt nemlendiricileri ve saç kremi gibi kozmetik formülasyonlarda kullanılmaktadır.

İşte Bal Özütü de insanlığın en eski bilinen bal maddesinden üretilmiş doğal bir preparattır. Minidolin şampuan ve losyonun kalitesinde bitkisel Hodan Tohumu Yağının yanı sıra Bal Özütü de baş rolü oynamaktadır. Antik çağlara ait kalıntılarda “içini bal, dışını zeytin yağı ile yuğala” cümlesi sıkça rastlanmaktadır.

Argan Yağı

Argan Yağı, güneybatı Fas ve Cezayir’in batı Akdeniz bölgesinde Tinduf vilayetinde kurak iklimde doğal olarak yetişen ve yavaş büyüyen bir ağaç olan Argania Spinoza meyvesinden elde edilmektedir. Argan yağı pahalı ve popüler bir kozmetik ürünüdür.

Aktiviteleri olarak protoglandin inhibisyonu, anti oksidan, cilt bariyerinin bozulması ve tamiri, penetrasyon arttırıcı etkileri sayılmaktadır. Gerek besin gerekse topikal olarak insanın ihtiyaç duyduğu Omega-6 yağlarından Gamma Linoleik Asit bu yağda etkili oran bulunur.

Kişisel bakım kategorisi anti-oksidan, nemlendirici ve anti-eflamatuar özellikleri sıralanmaktadır. Tüm kuru ve hassas ciltler bu yağdan fayda görecektir, denilmektedir.

Zeytin Yağı

Zeytin yağı, enti-enflamatuar ve anti-oksidan bir yağdır. Doğal bir madde olan zeytin yağı, okluziv, yumuşatıcı etkileri de vardır. Zeytin ağacından (Olea europaea) elde edilir, çekirdeğinin yağı da Skualen kozmetikte kullanılır. Eski Mısır ve Yunanda dermatoloji olarak kullanılmıştır. Etkili bir hidrasyon ajanıdır ve anti-enflamatuar ve anti-kanserojenik özellikler taşıdığı gösterilmiştir. Aslında topikal, yani cilde sürülerek uygulanan zeytinyağının, kuru deri (kserozis) kaşıntı, gülleme (rosasea), sedef (psoriasis), atopik dermatit, kontakt dermatit (özellikle bebeğin bez bölgesinde), egzama, yağlanma (sebore) ve çeşitli enflamasyonlar, yanıklar ve diğer deri hasarlarının tedavisinde başarılı şekilde kullanıldığı bildirilmiştir.

Pantenol

Vitamin B5 (Pantotenik Asit/Dekspantenol)

Nemlendirme, bariyer korunması, transepidermal su kaybının azaltılması, fibroblast stimülasyonu ve reepitelizasyon etkileri mevcuttur. Humektan (su çekici), nemlendirici ve anti-enflamatuar ürünlerde kullanılır. Pantotenik asit tüm canlı hücdelerde mevcuttur ve asetilkolin sentezi için gerekli bir substratolan asetil koenzim A sentezinde prekürsördür. Pantetonik asit veya vitamin B5 suda çözünen B vitamini ailesi üyesidir ve aynı zamanda karbonhidrat ve yağ metabolizmasında gerekli enzimlerin vaz geçilmez bir bileşenidir.

İşte bilimsel bir eserden alıntılar yaparak yukarıdan beri açıkladığımız ham maddeleri içeren Minidolin Bebek&Çocuk Nemlendirici Vücut losyonu, alanında rakipsiz bir üründür. Büyükler de kullanabilir. Hamilelerde karın çatlakları emziren annelerde meme başı çatlaklarına iyi gelmektedir. Diyecek başkaca bir sözümüz yoktur.

Yazıyı Paylaş