Saç Ekimi Nedir?

İletişim
Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, herhangi bir nedenle saçları dökülen kişilerin veya ince telli saçlara sahip kadın veya erkeklere uygulanabilen saçların yeniden çıkması veya var olan saçların başka bölgelere taşınması işlemidir.

Saç ekimi işlemi 18 yaşından itibaren estetik ve plastik cerrahlar taraflıdan kadın veya erkek fark etmeksizin uygulanabilmektedir.

Günümüzde en çok kullanılan saç ekim yöntemleri;

  • FUE Yöntemi
  • FUT Yöntemi
  • Oto Saç Klonlama/ Saç Aşısı
  • PRP Destekli Saç Ekimi

Saç ekim işlemleri spesifik işlemler olup operasyonun başarılı olarak nitelendirilmesi, ekim yapılan saçların kalıcı olmasıyla değerlendirilmektedir. Saç Ekim Sonrası Bakım bu açıdan oldukça önemlidir.

Saç ekimi sonrasında öncelikle saç köklerinin yani greftlerin yerleştirildiği gözenekler belirli bir süre kadar kabuk tutmaktadır ve bu kabuklar kesinlikle koparılmamalıdır. Saç ekim sonrasında ilk yıkama doktor kontrolü tarafından yapılır ve doktorunuz tarafından size verilen şampuan veya losyonu kullanarak yıkamaya kendiniz devam edebilirsiniz.

Saç ekim sonrasında doktorunuz tarafından herhangi bir losyon veya şampuan verilmediyse eğer, bebekler ve çocuklar için kullanılan saç ve vücut şampuanlarını tercih edebilirsiniz. Fakat piyasada bulunan bütün bebek ve çocuk saç ve vücut şampuanları da saç ekim sonrası bakım aşamasında kullanılmaya uygun olmayabilir ve yeni yeni tutunmaya başlayan saç greftlerine zarar verebilir. Saç köklerine zarar vermeden günlük kullanıma uygun olarak her yaştaki deride, kaşıntı, kızarıklık ve yangıları önleyen ve saç ekim sonrası yıkamaya da uygun Minidolin Bebek ve Çocuk Saç/Vücut Şampuanı tercih edebilirsiniz.

Saç ekim sonrası doktorunuz izin verdikten sonra luşan kabukların kolaylıkla dökülmesi için öncelikle Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu kullanmanızı öneririz. Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu hakkında detaylı bilgi almak için TıklayınızMinidolin losyon sürünüp beklendikten sonra Minidolin Bebek ve Çocuk Saç/Vücut Şampuanı ile yıkayarak hem saç köklerinize hem de cildinize bakım yapabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş