Saç Ekimi Sonrası Bakım

İletişim
Saç Ekimi Sonrası Bakım

Saç ekimi son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde gerçekleştirilen operasyonlardan birisidir.  Günümüzde en çok FUE yöntemi kullanılsa da ve başarılı bir operasyon olarak görülse de saç ekim sonrası bakım, saç ekimi operasyonlarının başarısını belirleyen asıl etkendir.

Saç ekimi sonrası bakım için yapmanız gerekenler ise oldukça basit fakat önemlidir.

Saç ekim sonrası öncelikle belirli bir süre kadar güneş ışınlarından saç ekim bölgesini korumanız gerekmektedir. Saç ekim işlemi sonrasında saç kökleri açık yara haline gelir ve kabuklanma oluşur, güneş ışığı mikroorganizmaların çoğalmasını tetiklediğinden doktorlar tarafından dikkat edilmesi gerektiği söylemektedir.

Ayrıca aç ekim bölgesini darbelerden korumak ve oluşan kabuklanmaları da koparmamak da yine saç ekim sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerdir.

Saç ekim sonrasında doktorunuz tarafından kontroller yapılıp ilk yıkama saç ekim klinikleri tarafından da yapılmaktadır.

Doktorunuz izin verdikten sonra saç ekim bölgesini yıkayabilir ve kabuklardan arındırabilirsiniz. Bu aşamada kullanacağınız ürünler yeni tutunan saç köklerinin kalıcı olması açısından büyük önem arz etmektedir.

Saç ekim sonrası kullanıma uygun olan şampuanlar arasında Minidolin Bebek ve Çocuk Saç/Vücut Şampuanı tercih edebilirsiniz. Yetişkinlerin kullanımına da uygun olan Minidolin Şampuan Ekosert sertifikalı olup, hassas ciltler ile uyumludur.

Saç ekim sonrası tercih ettiğini şampuan, bakım işleminin çoğunu gerçekleştirse de yıkama öncesinde kabukların kolaylıkla çıkması ve kabuklu bölgenin daha çabuk toparlanarak, nemlendirilmesine gerek vardır. Bunun içinde yine bir Dermadolin ürünü olan Minidolin Bebek ve Çocuk Nemlendirici Vücut Losyonu tercih etmenizi öneririz. Saç ekim bölgesine sürülen losyon sonrasında Minidolin şampuanla saçlarınızı yıkayarak bebeklerinki kadar sağlıklı ve güzel saçlar için saç ekim sonrası bakımını tamamlayabilirsiniz.

Yetişkinlerin kullanımına da uygun olan Minidoin ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için Minidolin Blog kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Yazıyı Paylaş