Seboreik Dermatit (Konak) Nedenleri

İletişim
Seboreik Dermatit (Konak) Nedenleri

Seboreik dermatit veya halk arasında konak olarak bilinen cilt hastalığıdır.  Bebeklerde görülen bu cilt rahatsızlığı, kafa derisinde, kaşlarında, göz çevresinde kepeğe benzer, sarımsı kabuklar görülmesi durumudur.

Yeni doğan bebeklerde ilk aylarda görülen bu cilt rahatsızlığı önlenmediği durumlarda mantara çevirerek kaşıntıya sebep olabilmektedir. Bu nedenle de dikkate alınması gereken kendiliğinden geçer diye düşünülmemesi gerektiğini belirtelim.

Seboreik dermatit nedenleri hakkında halk arasında bilinen yanlışları düzeltmek istiyoruz. Kulaktan dolma bilgilerdense direk olarak doktorunuzla da görüşmeniz en doğru seçenektir. Ön bilgilendirme için hazırladığımız bu yazının yanı sıra, bebeklerde görülen egzama çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak için “Bebeklerde Egzama Çeşitleri ve Belirtileri” yazımıza göz atabilirsiniz.

Seboreik dermatit nedenleri, bir tür egzama çeşididir ve kesinlikle bebek temizliğinden bağımsız olarak ortaya çıkmaktadır.

Seboreik dermatit, konak oluşumuna neden olmaktadır. Konak oluşumu ise deri de oluşan sarı döküntülerdir. Yeni doğan bebeklerde hormonal sebeplerle beraber yağ bezlerinden fazla yağ salgılanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Sarı döküntülerinin oluşmasının başlıca sebebi de yağ bezlerinden oluşan fazla yağ salgısının deri yoluyla atılmasıdır.

Seboreik Dermatit (Konak) Nedenleri, belirtilerinin artması anne sütünün de fazla yağlı olması veya kullandığınız nemlendirici kremlerin içerikleri de durumu daha da kötüleştirebilir. Yağ salgısının fazla olduğu durumda ekstradan yağ girişi bebeğinizin yağ bezlerindeki dengeyi bozabileceğinden konusunda uzman bir doktorla görüşmenizi öneririz.

Bebek cildinde bu durumda yağlı kremlerdense su bazlı nemlendirici losyonları da tercih edebilirsiniz.  Egzaması olan bebek veya çocuklarda kullanabileceğiniz krem veya losyonları tercih ederken Bebek Krem ve Nemlendiricilerin Özelliklerine dikkat etmeniz de oluşabilecek cilt sorunlarını engelleme veya tedavi aşamasına yardımcı olması açısından önemlidir.  Minidolin Nemlendirici Vücut Losyonu hassas ciltlere uygun olarak üretilmiş bir üründür ve seboreik dermatite (konak) neden olmamaktadır.

Konak başta zararsız olmakla birlikte temizlenmemesi durumunda başka bir cilt rahatsızlığına çevirebilir. Bebeklerde konaktan kurtulma yolları ve tedavisi için “Seboreik Dermatit  (Konak) Temizliği ” yazımıza göz atabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş