Seboreik Dermatit ( Konak) ve İsilik Farkları

İletişim
Seboreik Dermatit ( Konak) ve İsilik Farkları

Bebeklerde en sık rastlanan rahatsızlıkların başında cilt sorunları gelmektedir. Yeni doğan ciltleri tam olarak gelişimini tamamlamadığı süre içerisinde en sık rastlanan rahatsızlıkların başında davetsiz misafir olarak kabul edilen seboreik dermatit ( konak)  ve isilik gelmektedir.

Seboreik dermatit halk arasında konak olarak da bilinmektedir. Bu iki cilt rahatsızlığı birbiriyle karıştırılabilir. Konak ve isilik arasında farkı bilerek bebeğinizin sorununa daha kolay yardımcı olabilirsiniz.

Bebeklerde isilik hakkında daha fazla bilgi için Bebeklerde İsilik”  yazımıza göz atabilirsiniz.

Seboreik Dermatit( Konak) ve İsilik Farkı

Konaklar bebek vücudunda yağ bezlerinin olduğu bölgelerde; kafa derisi, kaşlar ve göz çevresinde görülmektedir.

İsilik ise ter bezlerinin bulunduğu ve ayrıca yüzde, boyunda, omuzlarda, dirsek, kasık ve diz arkası gibi derinin katlandığı bölgeler de görülmektedir.

Konak döküntüleri sarı renklidir. Fakat isilik ise kırmızı renkli hafif sönük döküntülerdir.

Konaklar, yağ bezlerinin fazla yağ salgılaması nedeniyle oluşmaktadır fakat isilik, bebeklerde ter bezleri tam olarak gelişmediğinden, ter bezi kanalları olan gözeneklerin tıkanmasıyla meydana gelmektedir.

Konak temizlikten bağımsız olarak görülmektedir fakat isilik bebek hijyenine dikkat edilmediği durumlarda görülebilir.

İsilik kaşıntıya neden olmaktadır fakat konak düzgün bir bakım ve temizlikle kaşıntıya neden olmadan önlenebilir.  “Seboreik Dermatit (Konak)  Temizliği ve Tedavisi” yazımızda konakların temizlenmesi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Konaklara herhangi bir müdahalede bulunmasanıza zamanla kendiliğinden geçmektedir. Fakat isilik görüldüğü durumda düzenli bir şekilde bakım ve temizliği yapılmadığı durumda bebeğinizin cilt sorunu artarak daha ciddi hastalıklara neden olabilir.

Bebeklerde görülen konakların ve isiliğin temizliği için yapmanız gerekenler benzer olup, bebeklerde isilik görüldüğü durumlarda yapabileceklerinize dair ayrıntılı bilgi için “Bebeklerde İsilik Çözümlerine “ veya “Seboreik Dermatit   (Konak) Temizliği” göz atabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş