Aslında bebeklerin kafasında kepek pek sık rastlanan bir olgu değildir. Çünkü kepek, daha ziyade yağlı bir ciltte / saçlı deride olan bir rahatsızlıktır. Daha ileri evresine de seboreik dermatit denilir. Saçlı deride oluşan küçük pullanmalara da kepek denilir.
Bebeklerin kafasındaki kepek nasıl geçer. Yeni doğandan başlarsak, yeni doğan bebeklerde halk arasında konak denen atılamayan deri birikimleri olur. Bu deri birikimleri kuru kuruya kaldırılmamalıdır, nemlendirici şampuan ve krem kullanarak çıkması beklenmelidir. Beyaz görülen kepek ile sarı gözüken konakların üzerine Minidolin losyon sürülerek 1 saat bekletilmeli, sonra hafif bir fırça ile arkaya doğru tarandıktan sonra Minidolin şampuanla yıkanmalıdır.
Minidolin losyonun içeriğinde bulunan bitkisel; Hodan Tohumu Yağı, Argan Yağı ve Zeytin Yağı gibi bitkisel maddeler, bebeğinizin saçlı derisini tahriş etmeden yumuşatır. Ondan sonra da yine hodan tohumu yağı ve bal özütü içeren Minidolin şampuanla bebeğinizin başını ve vücudunu yıkayın. Birkaç yıkamada bir şeyi kalmaz.
Kimyasal içerikli soyucu maddeler, örneğin klimbazol ya da salisilik asit içeren konak şampuanları da vardır. Gözleri yakma ve cildi tahriş etmek riski yüksektir.
Tipik olarak ilk hafta içinde başlangıçlı olan; başlıca skalp, sentrofasiyal alan ve tüm fleksuralarda daha az sıklıkta da yaygın yerleşim gösteren; sarımsı, yağlı skuam ve soluk eritemli, düzensiz şekilli plaklarla karakterizedir. Fleksural alanlarda kepek görülmeyebilir ve klinik tabloya kandiyazis eklenebilir. Genellikle asemptomatiktir ve genellikle ilk yıl içinde kendiliğinden geriler. Zayıf topikal kortikosteroidlere ve antikandidal ajanlara yanıt verir.
Seboreik dermatit, eritem zemininde gevşek, kepek benzeri ya da yağlı-beyaz skuamlar olarak kendini gösterir. Karakteristik tutulum bölgeleri saçlı deri (kepek), kaşlar, göz kapakları, nazobiyal katlantılar, kulakların içi ve arkaları, sternum, umbilikus, kasıklar ve perinal bölge.